Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Petícia nemocnica v Partizánskom

Dátum: 07.02.2023
Počet videní: 484
Petícia nemocnica v Partizánskom

Podľa návrhu Ministerstva zdravotníctva v našom kraji bude len FN Trenčín v III. úrovni, NsP Prievidza so sídlom v Bojniciach a NsP PB v II. úrovni a NsP Myjava a Nemocnica v Partizánskom sú navrhnuté do I. úrovne...

Podľa návrhu Ministerstva zdravotníctva v našom kraji bude len FN Trenčín v III. úrovni, NsP Prievidza so sídlom v Bojniciach a NsP PB v II. úrovni a NsP Myjava a Nemocnica v Partizánskom sú navrhnuté do I. úrovne.

V I. úrovni je aj MsP Ilava, Handlová, BN, Nové Mesto nad Váhom.

Nemocnica na okraji mesta, n.o. Partizánske poskytuje ambulantnú a ústavnú zdravotnú starostlivosť,  má zriadených 8 lôžkových oddelení s celkovým počtom 200 lôžok:

- oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny,

- oddelenie vnútorného lekárstva,

- chirurgické oddelenie,

- gynekologicko-pôrodnícke oddelenie,

- neurologické oddelenie,

- pediatrické oddelenie, ktorého súčasťou je aj novorodenecké oddelenie,

- oddelenie dlhodobo chorých.

Napriek tomu, že Nemocnica na okraji mesta, n.o. Partizánske nemá zriadený urgentný príjem, má vysoký podiel akútnych pacientov, preberajú pacientov od záchrannej zdravotnej služby aj počas ústavnej pohotovostnej služby. Urgentné príjmy okolitých nemocníc v Topoľčanoch a Bojniciach bývajú preplnené s dlhou dobou čakania, preto sú pacienti často smerovaní do nemocnice v Partizánskom. K dispozícii je heliport pre urgentné transporty napr. do Kardiocentra, CINRE a pod. Zabezpečujú liečbu akútnych náhlych cievnych mozgových príhod.

V prípade, ak by Nemocnica na okraji mesta, n.o., Partizánske zostala zaradená do I. úrovne nemocníc, malo by to za následok obmedzenie rozsahu poskytovanej zdravotnej starostlivosti - stratu akútnej zdravotnej starostlivosti. V prípade neposkytovania neodkladnej zdravotnej starostlivosti by došlo k zhoršeniu dostupnosti zdravotnej starostlivosti. Poukazujeme aj na  problém kapacitnej priepustnosti, to znamená FN Trenčín, ani okolité nemocnice nemajú už v súčasnom období dostatočné kapacity na poskytovanie ústavnej zdravotnej starostlivosti pacientom a nie sú pripravené na výrazný nárast počtu pacientov.

Z tohto dôvodu Vás prosím, aby ste petícii venovali pozornosť, a v prípade záujmu podpísali petíciu na obecnom úrade.